Rooden Hoed

Belgisch in Antwerpen
De Rooden Hoed, historisch culinair genieten onder de Kathedraal van Antwerpen.

€€

De eerste vermeldingen van deze eetgelegenheid in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwetoren gaan terug tot medio de 18-de eeuw. Toen reeds was dit een plaats waar men afstapte “te voet en te peerd”, waar men de postkoets nam, waar reizigers en handelslui stopten om iets te drinken, te eten en zich te verfrissen. Ook de paarden werden hier verzorgd, geruild en gekocht. Van hieruit ging men weer op weg richting Brussel, Leuven en Tienen.

Over de oorsprong van de naam doen meerdere verhalen de ronde: het ene vertelt van een vicaris van de kathedraal die, steeds getooid met een rode hoed, in de buurt rondwandelde, een ander verwijst naar de vuurrode tegelvloer die er nog steeds ligt. Meer waarschijnlijk is echter dat het pand, bij gebrek aan huisnummers in dit tijdperk, zo werd genoemd om z’n rood pannendak: het “Huys-Met-De-Rooden-Hoed”. Volgens een onbevestigd verhaal zou Quinten Matsys ooit op dit adres hebben gewoond.

Jouw korting: 
Bij dit restaurant ontvang je op de aangegeven kortingsdagen 25% korting op maaltijden. De korting is geldig tot maximaal 4 personen, en één Diner Jaarkaart per tafelgezelschap.


Contactgegevens
Oude Koornmarkt 25
2000 Antwerpen
Restaurants in de buurt

Apollon

star star star star star star star star star star 0
€ € € Grieks

Restaurant Jeanty's

star star star star star star star star star star 0
€ € € Frans

Restaurant Athene

star star star star star star star star star star 0
€ € € Grieks